11 Nisan 2011 Pazartesi

Katmerci Zekeriya Usta-Gaziantep




Gaziantep kahvaltı kültüründen katmer yemek için Pazar sabahı 9 da ara sokaklarda sorarak Zekeriya Ustayı bulduk.Bulana kadar sokaklara sessizlik hakimken , pasaj sonunda bulunan katmerci önü ve dükkan için çoktan düğün yerine dönmüştü.

Antepliler katmeri kahvaltı niyetine yiyor ve dükkana gelen profile baktığınızda bizim gibi şehir dışından gelenlerden çok yerel antepli görüyorsunuz.Mekan salaş ve sıradan bir dükkan gibi görünüyor fakat katmeri yedikten sonra şöyle bir tekrar bakıyorsunuz.

Nedir buranın sırrı derseniz;

Katmeri yapan Zekeriya usta hamuru açma ustalığı yanında ıçerisine ilave edilen günlük süt kaymagı, fazlasıya konulan kalıtelı fıstığı yöreye ait olan sade yağın mis gibi kokusunu katmere özel lezzetini veriyor.Birde bunun üzerine taş fırında pişirilmesi ile çıkan katmeri doya doya midemize afiyetle indirdik.Katmeri kesinlikle sıcak fırında çıktığında kaymak içinde dağılırken ve yumuşacık iken yemelisiniz ve Zekariya Usta da yemelisiniz.

Katmeri odun kömürü ile fırında yapan nadir ustalardan.Ve bu kadar özel bir lezzetin yanında fırından çıkan katmeri bizzat kendi elleri ile servis yapması hayranlık duyulacak bir iş sevgisi ve müşteri saygısı olarak hafızalarımızda yer etti.Birde hala anadolu insanının güzelliği ile göz açlığımızdan!fazla adet verdiğimiz siparişi size önce 1 tane yapım doymazsanız 2.sini yaparım diyerek isabetli bir karar vermemize sebep oldu.

Bu arada mekan sabah 6 ile öğlen 12 arası arası açık sadece.Saat 9 gibi giderseniz normal bekleme süresinde yiyebilirsiniz fakat daha sonra kalabalık gittikçe artıyor.Antepe gittiğinizde mutlaka uğranması gereken bir mekan ve tadılması gereken bir lezzet KATMER.



Katmerci Zekeriya Usta

Çukur mh. Körükçü sok.

B. Hilmi Geçidi No: 16/C-D

Şahinbey Gaziantep

0342 2300971

10 Nisan 2011 buradaydık...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder